Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

ILDENS ANSIKT - NORGESPREMIERE 25.10.2019

Av Per Ole Sivertsen 
20.10.2019
 
Ildens ansikt er en rørende og emosjonell film basert på en sann historie. Frank er nyutdannet brannmann i Paris. Han er lykkelig gift og far til tvillinger. På et av hans første ekte brannoppdrag er hans kolleger omgitt av flammer.
-
Frank beslutter seg for å redde sine kolleger ut av flammene. Brannen akselererer voldsomt og Frank blir sperret inne av flammene. Han våkner senere opp på en spesialavdeling for brannskade og det går opp for ham at hele ansiktet har «smeltet» bort under brannen. Han må finne nye veier i livet og lære seg å akseptere at livet brått har tatt en annen vei enn både han og familien først hadde planlagt.

Filmen ble vist den 12 september på Burn Camp Weekend for voksne på Lillehammer på en lukket visning. Burn ble arrangert i regi av NFFB (Norsk Forening For Brannskadde). I tillegg var Lillehammer Brannvesen invitert til å se filmen.

Knut Birger Bakken - Brannsjef i Lillehammer skrev følgende etter å ha sett filmen: "Dette var en gripende film om hvordan en brannmann skader seg i jobb og hvor omfattende behandling som må til når man får så store og alvorlige brannskader. Filmen startet med å vise hvilket mangfold av arbeidsoppgaver brann- og redningstjenesten driver med, trening og øvelser i jobben og hvor godt samhold det er mellom kolleger i etaten. Nå er det riktignok ikke så militært i Norge som i Frankrike, men arbeidsoppgavene, all treningen og det gode kameratskapet er det samme. Selv om vi brannfolk til enhver tid har HMS i fokus, kan dette skje. Alvorlige og store brannskader krever god og profesjonell behandling. Dette tar tid. Var egentlig veldig interessant å høre andre med brannskader i salen om hvordan de kjente seg igjen i behandlingen av skadene."
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann