Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

SLOKKEØVELSE FOR RUSMIDDELAVHENGIGE.

Av Øyvind Nermoen 
18.02.2015
 
Rogaland Brann og redning IKS, går nye veier for å nå frem til risikogrupper. Slokkeøvelse med pølser og trekkspillmusikk, ble en suksess!
-

I forhold til «Trygg Hjemme» og arbeidet opp mot risikogrupper, har vi hvert år en aksjon opp mot selgerne av gatemagasinet ASFALT. Vi jobber målbevisst mot denne og andre risikogrupper gjennom hele året. I flere av sakene opp mot de definerte risikogrupper, har vi  i et tett samarbeid med helse, rusomsorg, Politiet, arbeidstilsynet, Vegvesenet (felles tilsyn mot ulovlige bilverksted) NAV, Tollvesenet, Mattilsynet m.fl.

 

Før jul har vi tradisjon for å gjøre et ekstra «stunt» for å nå frem til de mest utsatte, i år gjennomførte vi slokkeøvelse. Beredskap og forebyggende avdeling brukte to dager i h.h.v Stavanger og Sandnes, hvor vi tok med pølser, kaffi, trekkspill og henger med komplett utstyr for slokkeøvelse. Det ble en suksess, og fikk god forebyggende medieoppmerksomhet.

 

Tidligere har vi gjennomført HLR for samme gruppa, denne opplæring ble gitt i Frelsesarmeens lokaler i Sandnes og Stavanger, dette også i et samarbeid mellom beredskap og forebyggende, dette var også en suksess.

 

Vår erfaring etter slike møter hvor vi treffes uformelt og på deres «arena» er bare positiv. Vi blir ikke lenger sett på kun som myndighetsutøvere, men også som medmennesker. Medmennesker som har et genuint ønske om at de på tross av utfordringer som de sliter med , skal ha best mulig livskvalitet og sikkerhet oppi det hele. Barrierer brytes ned, og vi nærmer oss hverandre med gjensidig respekt og forståelse.


-

Kommentarer til denne nyheten:
 
20.02.2015, skrevet av Anders Laukvik
Flott tiltak og inspirerende!
19.02.2015, skrevet av Ole Åker
Veldig bra tiltak - fint at dere deler gode historier og gode og fornuftige tiltak med resten av Norge!
18.02.2015, skrevet av Anne Hjort
Fantastisk Øyvind!
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann